Warmtepomp

Milieuvriendelijk klimatiseren naar de toekomst

De meest geavanceerde technologieën om efficiënt te klimatiseren met en minimale CO2 productie. Niet alleen ons milieu zal er wel bij varen, ook uw energiekost zal minimaal zijn.

In de eerste plaats dient u de behoefte aan koeling en verwarming te beperken. Dit kan door een goed doordacht bouwkundig ontwerp en voldoende isolatie van de woning.

Dankzij een goed ontworpen woning is de hoeveelheid energie voor koeling en verwarming beperkt.  Het vermogen nodig voor de aanmaak van sanitair warm water is relatief even belangrijk als het vermogen nodig om de woning te verwarmen. Hoewel de hoeveelheid nodige koeling in een moderne woning beperkt is, kan ze de nodige energie bieden om binnenin onze ‘thermos’woning het nodige comfort te bieden.

Ten tweede dient u een systeem voor verwarming en eventueel koeling te voorzien dat bijzonder efficiënt omspringt met energie. De zon speelt hierin een cruciale rol. De zonne-energie is gratis en kan met een rendement van 80% worden omgezet in warmte (met zonne-elektriciteit PV haalt men slechts een rendement van ongeveer 14%).

Ten derde, het allerbelangrijkste in de moderne woning wordt de productie van sanitair warm water.

Dit vergt een speciale aanpak waarop EnsolTec het gepaste antwoord heeft. maatwerk dus.

GEOTHERMISCHE
WARMTEPOMP

GASABSORPTIE
WARMTEPOMP

LUCHT/WATER
WARMTEPOMP

WILT U ADVIES OF OFFERTE?