Opslag van energie

Zonne-energie gecombineerd met een energieopslagsysteem kunnen helpen het eigenverbruik en de zelfvoorziening te verhogen.

Een van de grootste uitdaging met zonne-energie is dat het onvoorspelbaar is en de verbruikers hier meestal niet altijd op dezelfde tijdstip actief zijn.

De oplossing is het combineren van energieopslag en het beheersen van de belasting met een omvormer.

Op deze manier kan eigenverbruik en zelfvoorziening op energiegebied naar een hoger niveau worden gebracht.

Ensoltec maakt u klaar voor de slimme meter en voorziet batterijopslag op maat.

In de toekomst zal men meer en meer zonnestroom opslaan om deze op een later tijdstip te gebruiken zonder daarvoor de slimme meter te passeren.
Hybride toestellen gekoppeld met batterijen zijn de omvormers van de toekomst. Ensoltec installeert hiervoor zowel lithium batterijen als zoutwaterbatterijen.Deze worden gekozen i.f.v. het verbruikprofiel van de klant

Het hybride systeem bevat bovendien een intelligente regeling die bepaalt of de stroom naar verbruikers gaat of opgeslagen wordt in de batterij. Deze regeling zorgt bovendien voor het optimaal laden of ontladen van de batterij. Een bijkomende slimme regeling kan huishoudelijke toestellen intelligent aansturen door ze op gepaste tijdstippen automatisch in te schakelen. Dit kan uiteraard enkel met “slimme” toestellen. Deze actieve vraagsturing van het energiebeheersysteem ontlast bovendien de batterijen en verlengt zo hun levensduur.

Bestaande PV-installaties kunnen uitgebreid worden met diverse modules voor opslag, intelligent energiebeheer en een noodstroomsysteem al dan niet gekoppeld aan een gasgenerator.

WILT U ADVIES OF OFFERTE?